Blind is 'veiliger dan jij': Als ik me laat leiden door angst, kom ik niet ver

Blind is 'veiliger dan jij': "Als ik me laat leiden door angst, kom ik niet ver"

11-02-2020 15:15
35

Daley Blind erkent dat hij een heftige en mentaal zware periode achter de rug heeft door zijn ontstoken hartspier, maar hij voelt nu helemaal geen angst meer om weer op topniveau te spelen. Bij de verdediger van Ajax werd tijdens een operatie een defibrillator geplaatst, een ICD.

"Dat is er ter bescherming in het geval van", zegt de 29-jarige Blind tegen Ajax TV. "Ik ben nu beschermd, daar voel ik mij heel prettig bij. Maar het is uit voorzorg geplaatst, met name omdat ik topsport doe. Ik ben veiliger dan jij." Angst kent hij niet. "Ik ben totaal niet bang voor wat er ooit kan of zal gebeuren. Ik voel mij goed. Als ik me laat leiden door angst, dan kom ik niet ver. In mijn hoofd zit het goed."

Blind zit weer bij de selectie van Ajax en werkt hard, maar is nog niet wedstrijdfit. Het voelt alsof hij in de 'voorbereiding' zit. "In de eerste twee weken heb ik niks mogen doen, dus dan gaat het hard met je conditie. Ik merkte in het begin dat het pittig was. Het was alsof ik twee weken op het strand had gelegen in de zomer. Maar hoe het tot nu toe gaat, ben ik heel blij mee."