'Vertonghen open voor Ajax-terugkeer, maar hij wil geen concurrentie met Blind'

'Vertonghen open voor Ajax-terugkeer, maar hij wil geen concurrentie met Blind'

11-02-2020 15:56
104

Jan Vertonghen was afgelopen maand onhaalbaar voor Ajax vanwege zijn forse salaris, maar de 32-jarige Belg blijft een optie voor de Amsterdammers. Een terugkeer heeft desondanks de nodige voeten in de aarde, weet De Telegraaf.

Vertonghen loopt komende zomer uit zijn contract bij Tottenham Hotspur. "Het ligt voor een groot deel aan Vertonghen zelf, want hij was onhaalbaar vanwege zijn enorme salaris. Als hij bereid is water bij de wijn te doen, dan zou dat een heel serieuze optie kunnen worden", vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van de krant. Trainer Erik ten Hag gaf al aan dat de situatie van Vertonghen wordt gevolgd.

"Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Jan Vertonghen een terugkeer bij Ajax wel ziet zitten, maar niet in de huidige omstandigheden", haakt chef voetbal Valentijn Driessen in. "Hij wil sowieso niet de concurrentie aangaan met zijn grote vriend Daley Blind. Zeker met de situatie waarin Blind zat met zijn hart had hij daar geen trek in. Dat wil hij sowieso vermijden."

"Hij wil niet in de situatie komen dat Ten Hag moet kiezen tussen Blind of Vertonghen", aldus Driessen. "Blind gaat echt geen linksback meer spelen bij Ajax, en Vertonghen ook niet. Als Blind gaat, dan zou Vertonghen daar wel voor openstaan. Maar hij heeft laten doorschemeren dit niet te zien zitten."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!