Slot wil KNVB met probleem opzadelen: 'Ik hoop dat het moeilijk wordt'

Slot wil KNVB met probleem opzadelen: 'Ik hoop dat het moeilijk wordt'

11-02-2020 16:16
35

Arne Slot begrijpt dat het thuisduel van AZ met Feyenoord in de Eredivisie niet door kon gaan vanwege storm Ciara, maar baalt wel een beetje. De trainer van de Alkmaarders verheugde zich op de krachtmeting tussen de nummer twee en drie van de Eredivisie.

"We hadden vooraf ontzetten veel zin om tegen Feyenoord te spelen. Twee ploegen in vorm, dat zou een mooie krachtmeting worden. Maar met die wind was het een loterij geworden wie er zou winnen. Dat past niet bij een belangrijke wedstrijd als deze", zegt Slot op de clubsite.

Het zadelde de KNVB wel met een groot probleem op. In het schema van AZ is nauwelijks ruimte om het treffen in te halen, aangezien de formatie van Slot nog op drie fronten actief is. "Ik hoop dat het moeilijk wordt om een inhaaldatum voor AZ – Feyenoord te vinden. Dat betekent namelijk dat wij nog lang actief zijn in Europa en het bekertoernooi. Maar uiteindelijk zal het zeker lukken om een geschikte dag te vinden", stelt de oefenmeester.

Eenvoudig wordt dat echter niet. Het feit dat AZ doorgaans minimaal de halve finale van de KNVB Beker haalt, helpt daarbij niet. "Dat is geen toeval", weet Slot. "We stellen altijd de best mogelijke elf spelers op omdat we dit toernooi heel serieus nemen. Dat zullen we dus ook tegen NAC doen", doelt hij op het kwartfinaleduel van woensdag.

AZ kan tegen de Brabanders nog niet beschikken over Ron Vlaar en Owen Wijndal. "In het weekend verwacht ik Owen weer terug te hebben. Over Ron durf ik dat nog niet te zeggen."