Ajax krijgt tip voor 'Getafe': 'Scherpen is echt een klerenkast aan het worden'

Ajax krijgt tip voor 'Getafe': 'Scherpen is echt een klerenkast aan het worden'

11-02-2020 16:21
116

Bruno Varela beleefde maandag een rampzalige avond in het Eerste Divisie-duel van Jong Ajax met Jong FC Utrecht. Daardoor rijzen de twijfels wie de geschorste André Onana moet vervangen tijdens de clash met Getafe in de Europa League. Kjell Scherpen wordt getipt door Peter van der Vlag.

Waar Scherpen in zijn eerste maanden bij Ajax nog wel eens de fout inging, maakt de van FC Emmen overgekomen sluitpost de laatste maanden een sterke indruk. Van der Vlag was vorig jaar tweede keus in Drenthe achter Scherpen en kwam hem in december als keeperstrainer van SC Cambuur opnieuw tegen. De Leeuwarders verloren thuis met 0-2 van de Amsterdamse beloften.

"We stonden achter en schoten een paar keer vanaf de rand van het strafschopgebied. Maar op een gegeven moment zeiden we op de bank tegen elkaar: we kunnen beter stoppen met schieten. Er gaat toch geen bal in. Kjell hield alles eruit", zegt Van der Vlag tegen het Dagblad van het Noorden. "Ik kijk altijd even hoe die lange het gedaan heeft. En ik heb de indruk dat hij er heel goed op staat bij Ajax. Dat het in het begin even moeilijk was, is logisch."

"Hij is uit Emmen vertrokken en is nu helemaal alleen met z'n vriendin", vervolgt Van der Vlag. "Maar Kjell heeft het enorm naar zijn zin. Hij was bij Emmen al goed voor zichzelf bezig. Maar hij is nu echt een klerenkast aan het worden. Hij is inmiddels spieren aan het trainen die hij normaal gesproken niet gebruikte, vertelde -ie. Dat heb je bij een club als Ajax. Daar is alles pico bello voor elkaar."

Van der Vlag zou Scherpen tegen Getafe voor de leeuwen gooien. "Het is zo’n onvoorstelbaar koele jongen. Als iemand tegen de druk bestand is, is hij het." Trainer Erik ten Hag kan naast Scherpen en Varela ook nog een beroep doen op Dominik Kotarski.