Buijs (37) en Groningen vinden elkaar: contractverlenging voor talentvolle trainer

Buijs (37) en Groningen vinden elkaar: contractverlenging voor talentvolle trainer

11-02-2020 19:09
41

Danny Buijs heeft zijn contract bij FC Groningen met twee seizoenen verlengd. De oefenmeester van de Trots van het Noorden had nog een contract voor een half jaar, maar club en trainer zijn tevreden en gaan met elkaar door.

Groningen en Buijs waren al een tijdje met elkaar in gesprek en hebben nu overeenstemming bereikt over een contractverlenging van twee jaar, valt te lezen op de officiële website van de Groningers. Woensdagmiddag zullen de beweegredenen van beide partijen duidelijk worden tijdens een persconferentie die in het stadion van FC Groningen gehouden zal worden. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus en Buijs zelf komen dan aan het woord.

De beide kampen spraken eerder al uit dat de verwachting was dat ze tot overeenstemming zouden komen en op dinsdagavond is de bevestiging van het nieuwe contract dan ook een feit. De 37-jarige Buijs heeft de clubleiding weten te overtuigen van zijn kunnen.

Op dit moment staat Groningen op de achtste plaats in de Eredivisie. Op diezelfde stek eindigden de noorderlingen vorig seizoen, tijdens de eerste voetbaljaargang van Buijs als hoofdtrainer van de Groningse FC.