Barcelona kan op zoek naar nieuwe aanvaller na blessurenieuws Dembélé

Barcelona kan op zoek naar nieuwe aanvaller na blessurenieuws Dembélé

11-02-2020 19:20 Laatste update: 19:25
21

FC Barcelona is via de officiële kanalen met blessurenieuws gekomen over Ousmane Dembélé. De Franse buitenspeler staat de komende zes maanden aan de kant bij de Catalanen.

Dembélé heeft met succes een operatie aan zijn hamstring ondergaan in Finland. Het gevolg van die operatie is echter wel dat Barcelona de snelle aanvaller maar liefst zes maanden moet missen. Een extra dreun voor Dembélé is dat hij gezien de lange absentie ook een streep moet zetten door het aanstaande EK.

Door de lange afwezigheid van Dembélé kan Barcelona alsnog in actie komen op de transfermarkt. Hoewel de transferperiode al voorbij is, mogen de Spanjaarden toch een nieuwe speler binnenhalen. In Spanje geldt namelijk de regel dat een club ook buiten de transferperiode een nieuwe speler mag kopen als er iemand voor langer dan vijf maanden geblesseerd aan de kant staat. Dat is met Dembélé nu dus het geval.

Volgens Marca zijn Willian Jose (Real Sociedad), Lucas Perez (Alaves), Loren (Real Betis) en Luis Suarez (Real Zaragoza) in beeld bij Barcelona om buiten de transferperiode de overstap te maken naar Camp Nou ter vervanging van de geblesseerde Dembélé. Ook de langdurig geblesseerde Luis Suárez kan dit seizoen niet meer in actie komen voor FC Barcelona.