'Chelsea tastte mis en moet tot zomer wachten voor deal van 50 miljoen met Ajax'

'Chelsea tastte mis en moet tot zomer wachten voor deal van 50 miljoen met Ajax'

11-02-2020 21:55
98

Chelsea heeft de voorbije transferperiode een poging gewaagd om Hakim Ziyech over te nemen van Ajax. De Premier League-topclub ving echter bot, aangezien de Nederlandse kampioen hem niet wilde laten gaan. Dat meldt The Telegraph.

Volgens de Britse krant was manager Frank Lampard 'gefrustreerd' door het afketsen van een winterse deal voor Ziyech. De verwachting is dat Chelsea in de zomer alsnog doorpakt, zoals ook andere Engelse media al meldden. The Blues zullen de verrichtingen van de Marokkaanse spelmaker tot het einde van het seizoen in ieder geval nauwgezet volgen.

Ook Borussia Dortmund-ster Jadon Sancho staat hoog op het verlanglijstje van The Blues, maar hij is met een prijskaartje van 120 miljoen euro erg duur. Bovendien is er forse concurrentie. Chelsea vermoedt dat Ziyech 50 miljoen moet kosten, waarmee zijn komst een stuk realistischer is. De Londenaren hebben een budget van in totaal 180 miljoen. Daardoor blijft genoeg geld over voor Leicester City-linksback Ben Chilwell, een spits en mogelijk een centrale verdediger.

Ziyech, die volgende maand zijn 27ste verjaardag viert en 32 interlands voor Marokko speelde, moet ook een stukje ervaring toevoegen aan de selectie van Lampard. Volgens The Telegraph was de technicus ook in beeld bij Tottenham Hotspur. Die interesse is bekoeld nu Steven Bergwijn in januari overkwam van PSV.