Sparta deelt dreun uit aan ADO in zeer vermakelijke degradatiekraker

11-02-2020 22:36
102

Sparta heeft de zeer vermakelijke degradatiekraker met ADO Den Haag in zijn voordeel beslist. De ploeg van coach Henk Fraser trok op Het Kasteel met 4-2 aan het langste eind. Daarmee nemen de zorgen bij de Residentieclub fors toe.

De Rotterdammers maakten hun intenties in de inhaalwedstrijd al na vier minuten duidelijk, toen Patrick Joosten een heerlijke pegel op de lat uiteen zag spatten. Sparta deelde de lakens uit en ADO stond onder druk, maar de bezoekers kwamen na zeventien minuten wel op 0-1. Uit een vrije trap kon Shaquille Pinas binnen tikken.

Sparta zat niet bij de pakken neer en dwong vijf minuten later al de gelijkmaker af. Adil Auassar kopte raak uit een hoekschop. De thuisploeg drukte vervolgens door. Dante Rigo raakte net als Joosten de lat met een fraaie knal, maar laatstgenoemde had niet veel later meer geluk: 1-2. Het publiek werd tijdens de vermakelijke eerste helft ook nog getrakteerd op een halve omhaal van Ragnar Ache na een knappe aanval, maar zijn inzet ging naast.

Toch werd het op slag van rust nog erger voor ADO. Bart Vriends kopte raak en zorgde ervoor dat Sparta met een geruststellende voorsprong de kleedkamers opzocht. In de tweede helft leek het pleit daarmee enige tijd beslecht, maar na 67 minuten bracht Crysencio Summerville de spanning terug. De Feyenoord-huurling profiteerde van geblunder in de Rotterdamse defensie.

ADO probeerde door te drukken, zag een schot van John Goossens rakelings over het doel vliegen, maar gaf in de slotfase ook veel ruimte weg. Onder meer Joël Piroe was gevaarlijk in de tegenaanval, voordat Abdou Harroui het duel in het slot gooide: 4-2.

Voor ADO is dat een dreun. De ploeg van trainer Alan Pardew blijft steken op de zeventiende plek met zeventien punten, vier minder dan nummer zestien VVV-Venlo. PEC Zwolle, dat op de 'veilige' vijftiende plek staat, heeft vijf punten meer dan de Hagenaars. Sparta slaat een klein gat met de degradatiezone en staat nu elfde met 27 punten.