Scherpen moet Onana-pad bewandelen: 'Hij maakt schitterende reddingen'

Scherpen moet Onana-pad bewandelen: 'Hij maakt schitterende reddingen'

11-02-2020 23:48
64

Kjell Scherpen beleefde een moeizame start bij Ajax, maar heeft zich sindsdien herpakt. Richard Moes, keeperstrainer van FC Emmen, heeft veel vertrouwen in de twintigjarige doelman, laat hij weten aan het Dagblad van het Noorden.

Volgens Moes is het niet meer dan normaal dat Scherpen wat aanpassingsproblemen had na zijn overstap van Emmen naar Amsterdam. "Toch heeft hij het na een paar moeilijke wedstrijden snel opgepakt. Hij is rustig aan de bal en - ook niet onbelangrijk - hij maakt schitterende reddingen."

Bovendien kan het snel gaan, stelt de keeperstrainer. "Ik weet nog dat we jaren geleden met Emmen tegen Jong Ajax speelden. Onana stond toen in het doel en maakte twee knoeperts van blunders. Iedereen zei toen: wat is dit voor ballenduiker? Maar hij kreeg de kans in Ajax 1 en deed het geweldig."

Het draait allemaal om kansen en vertrouwen krijgen, benadrukt Moes. "Als Onana straks vertrekt, hoop ik dat hij meteen de kans krijgt als eerste keeper. Kijk maar naar Van der Sar in het verleden. Ook zo'n koele kikker. En met Ten Hag en Overmars heeft hij van die nuchtere oosterlingen achter zich staan. Geen mannen die hoog van de toren blazen. Dat past Kjell wel."

Mogelijk lonkt er al veel eerder speeltijd voor Scherpen. Onana is geschorst voor het eerste duel met Getafe en tweede keus Bruno Varela blunderde maandag opzichtig. Daardoor rijzen er twijfels wie de Kameroener moet vervangen.