Ulderink 'solidair' bij vertrek Ajax Cape Town: 'Hij saboteerde de boel en bleef'

Ulderink 'solidair' bij vertrek Ajax Cape Town: 'Hij saboteerde de boel en bleef'

12-02-2020 06:50 Laatste update: 06:58
15

Andries Ulderink heeft voor het eerst gereageerd op zijn tussentijdse vertrek bij Ajax Cape Town. De trainer heeft zich solidair verklaard aan technisch directeur Hans Vonk, die door voorzitter Ari Efstathiou wegens 'ernstig wangedrag' op non-actief werd gezet.

De relatie tussen voorzitter Efstathiou en Ulderink was al niet al te best, maar toen de Griek besloot Vonk vanwege een kleine discussie op non-actief te zetten was de maat vol voor de trainer. "Ajax Amsterdam heeft 51 procent van de aandelen bij Ajax Cape Town en Ari 49 procent", begint Ulderink zijn relaas in gesprek met De Gelderlander. "Afgelopen zomer leek het erop dat Ari zou vertrekken. Daar ging ik ook vanuit en daarom had ik mijn contract ook verlengd. Maar Ari saboteerde de boel en bleef toch."

Wedden

Meer odds

Ulderink presteerde dit seizoen goed met zijn Ajax Cape Town en stond bovenaan de Eerste Divisie van het land. Promotie naar het hoogste niveau was dus mogelijk. "Het liep goed, maar Ari maakte Hans Vonk, die technisch directeur is, het leven steeds meer zuur. In januari schorste hij Hans wegens 'ernstig wangedrag'. Maar Hans had alleen een conflict met de financiële man over de uitlevering van shirts aan de jeugdteams. Ik heb toen mijn onvrede geuit en gezegd dat ik solidair zou zijn aan Hans."

Dat leek effect te sorteren, de schorsing van Vonk werd opgeheven. "Maar al na twee uur werd Hans opnieuw geschorst", zag Ulderink tot zijn verbazing. "Toen heb ik Ari gezegd dat ik niet mee zou gaan naar de uitwedstrijd tegen FS Stars. Ik heb me ziek gemeld en een paar dagen later is het contract ontbonden."