'Natuurlijk kwam ik niet met het idee: ik ben de stand-in van Onana en dat is oké'

'Natuurlijk kwam ik niet met het idee: ik ben de stand-in van Onana en dat is oké'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 07:10wo 12-02-2020 om 07:10

Bruno Varela is de beoogd vervanger van de geblesseerde Andre Onana bij de wedstrijden van Ajax tegen onder meer Getafe en kwam via Benfica bij Ajax terecht, maar afgelopen maandag tegen Jong FC Utrecht zag de Portugees er bij meerdere doelpunten niet goed uit.

Varela was bij Benfica een tijdje eerste keeper, maar werd niet veel later opeens derde keeper. Mede daarom vertrok hij naar Amsterdam. "Omdat Ajax actief was in de kampioensstrijd, de beker, de Champions League en dus veel wedstrijden speelde, leek het een betere optie hier reservedoelman te worden dan te blijven", vertelt Varela in gesprek met De Telegraaf. "Natuurlijk kwam ik niet met het idee: ik ben de stand-in van Onana en dat is oké. Het plan was om met hem te wedijveren."

Varela was in eerste instantie helemaal geen doelman, maar een aanvaller. Dit veranderde toen hij op een bijzondere manier een kans kreeg tussen de palen. "Bij mijn eerste club, nog voor Benfica, kon de vaste keeper na een training of vier niet komen. De trainer vroeg wie er op doel wilde staan en ik zei 'ja'. De mensen vonden dat ik talent had en vroegen me de vaste keeper te worden."

Zo begon de keeperscarrière van Varela. In Amsterdam speelt hij dus samen met Onana en de twee keepers kunnen het goed met elkaar vinden. "Met André heb ik een heel bijzondere band", vervolgt Varela. "Hij maakt mij een betere keeper en ik help hem. Wie op trainen verliest, is écht boos. Wie het meest wint? Dat ben ik. Maar ik denk dat André dat ook zegt."

Poll

Wie moet Onana vervangen tegen Getafe?

(7772 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws