BILD: Van Bommel concurreert met Schmidt om trainersklus bij Hertha BSC

BILD: Van Bommel concurreert met Schmidt om trainersklus bij Hertha BSC

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 07:20wo 12-02-2020 om 07:20

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 07:47wo 12-02-2020 om 07:47

Mark van Bommel is in beeld om de nieuwe trainer te worden van Hertha BSC. Dat meldt BILD. Van Bommel zit zonder club na zijn spraakmakende ontslag bij PSV en wordt nu gezien als mogelijke opvolger van Jürgen Klinsmann.

Klinsmann verraste dinsdag door al na tien weken op te stappen als trainer van Hertha. Hij voelde naar eigen zeggen geen vertrouwen meer. Over de opvolging van Klinsmann wordt in Duitsland druk gespeculeerd. Volgens BILD is Van Bommel serieus in beeld bij de clubleiding van Hertha. Het is niet duidelijk of hij al benaderd is.

Van Bommel was anderhalf jaar trainer van PSV. In zijn eerste seizoen werd hij net geen kampioen en overleefde hij de groepsfase van de Champions League niet. De start van zijn tweede jaar was desastreus. Uiteindelijk besloot de clubleiding hem te ontslaan.

Van Bommel is niet de enige kandidaat bij Hertha. BILD meldt dat ook Bruno Labbadia en Roger Schmidt op het Duitse kandidatenlijstje staan. Schmidt wordt juist weer in verband gebracht met PSV. Het lijkt er echter op dat dat vooralsnog speculeren is. Over concrete interesse van PSV in Schmidt is nog niets bekend. De 52-jarige Duitser werkte recentelijk in China. Labbadia was in Duitsland trainer van SV Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburger SV, VfB Stuttgart en VfL Wolfsburg.

Voor de aanstelling van Klinsmann werd Niko Kovac genoemd bij Hertha. De Kroaat wilde na zijn ontslag bij Bayern München echter niet instappen en rust nemen. Volgens BILD hoopt hij in de zomer weer ergens aan de slag te gaan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws