Bizot gaat nog steeds voor een buitenlands avontuur: 'Die ambities zijn er altijd'

Bizot gaat nog steeds voor een buitenlands avontuur: 'Die ambities zijn er altijd'

12-02-2020 08:18 Laatste update: 08:22
58

Marco Bizot tekende dinsdag een nieuw contract bij AZ, waardoor hij tot medio 2022 vastligt in Alkmaar. De keeper maakt er desondanks geen geheim van ooit nog een keer de stap te willen maken naar het buitenland.

Bizot, inmiddels 29 jaar, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken tijdens zijn eerste reactie na zijn contractverlenging. "Die ambities zijn er altijd, ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik daar ook van droom", laat hij weten in gesprek met het clubkanaal van AZ. "Dat doe ik nog steeds. Wie weet, we gaan het zien."

De doelman is blij met zijn contractverlenging, waardoor hij in ieder geval niet gratis zal vertrekken uit Alkmaar. "Het geeft mij een goed gevoel en rust, wat er verder gaat komen en gebeuren dat zien we allemaal te zijner tijd. Eerst dit jaar maar eens afmaken en kijken hoe ver we kunnen komen."

Bizot begon twee seizoenen geleden bij AZ en heeft zich in die tijd naar eigen zeggen flink ontwikkeld in Alkmaar.  "Ik kan zeker zeggen dat ik in die 2,5 jaar ontzettend veel geleerd heb. Elke dag geprobeerd heb mezelf te verbeteren en te ontwikkelen. Ik zie daar zelf een hele grote sprong in", sluit de doelman af.