Hyballa klaar met onrust: 'Als NAC daarin niet was meegegaan, was ik niet gekomen'

Hyballa klaar met onrust: 'Als NAC daarin niet was meegegaan, was ik niet gekomen'

12-02-2020 08:49 Laatste update: 08:54
29

Het blijft onrustig bij NAC Breda na de komst van nieuwe trainer Peter Hyballa. Willem Weijs, die voor de komst van de Duitse oefenmeester een aantal wedstrijden van het eerste elftal leidde, moet terug naar Jong NAC aangezien Hyballa hem bij het eerste elftal niet nodig heeft.

Hyballa wil Weijs niet opnemen in zijn technische staf bij de eerste selectie, hetgeen tot ongenoegen leidt bij Weijs. Hij wil juist een rol als assistent bij het eerste elftal. "Dat is niet mijn zaak", reageert Hyballa over de ontstane situatie in gesprek met De Telegraaf. "Het was van meet af aan duidelijk dat ik een nieuwe assistent zou meenemen (Maik Drzensla, red.). Als NAC daarin niet mee was gegaan, dan was ik niet gekomen. Daarmee is het voor mij klaar. Ik houd me hier totaal niet mee bezig. Ik heb andere dingen te doen."

Weijs leek uitstekend te klikken met de talenten in de eerste selectie van NAC, maar dat krijgt dus geen vervolg. Sidney van Hooijdonk was een van die jonge spelers. "Dit is mijn tweede jaar als profvoetballer en ik heb nu al mijn vierde trainer", geeft de aanvaller aan. "Ik denk niet dat dat zo hoort. Maar het is niet saai en je leert er wel veel van, want je moet telkens omgaan met veranderingen."