AZ oefent op strafschoppen: 'Zij die roepen dat het loterij is, kramen onzin uit'

AZ oefent op strafschoppen: 'Zij die roepen dat het loterij is, kramen onzin uit'

12-02-2020 09:06
51

AZ is nog actief in de Europa League en in de KNVB beker. In beide toernooien kunnen strafschoppen de doorslag geven, dus zijn ze in Alkmaar alvast begonnen met het oefenen vanaf elf meter. Teun Koopmeiners is de specialist en geeft aan dat je je als speler vooral niet gek moet laten maken.

"Zij die roepen dat een strafschoppenserie een loterij is, kramen echt onzin uit." Koopmeiners ventileert zijn mening duidelijk in gesprek met De Telegraaf. "Een penalty is een kwestie van trainen en in een hoek schieten. Ik geloof niet in die verhalen over omgaan met druk. Tijdens de wedstrijd moet je ook omgaan met druk."

Wedden

Meer odds

Het maakt de AZ-middenvelder naar eigen zeggen niet uit wanneer hij tijdens de wedstrijd een penalty moet nemen. "Voor mij is een penalty een penalty, een bal die je vanaf elf meter op doel schiet. Het maakt mij niet uit of ik er één na een kwartier moet nemen, of eentje na 120 slopende minuten in een penaltyserie", geeft hij aan.

VAR
Tegenwoordig is er tijdens de wedstrijd nog een andere factor die een penaltynemer uit zijn concentratie kan halen: de VAR. "Tijdens dat loopje van de middenlijn naar de penaltystip moet je jezelf niet gek gaan zitten maken. Dat loopje duurt minder lang dan als je bij een 'normale' penalty op de VAR moet wachten. Ik weet tijdens het lopen nog niet waar ik hem ga schieten."