Advies voor Ihattaren: 'Tegenwoordig kun je snel cashen als speler'

Advies voor Ihattaren: 'Tegenwoordig kun je snel cashen als speler'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 09:25wo 12-02-2020 om 09:25

Op 26 februari stapt Mohamed Ihattaren over naar zaakwaarnemer Mino Raiola. Het zwengelt de discussies over een mogelijke transfer naar het buitenland aan. Het contract van de PSV-middenvelder loopt nog tot 2022 door en volgens Gerald Vanenburg doet Ihattaren er verstandig aan nog wat langer in Eindhoven te blijven.

De spelersmakelaar, die onder meer Paul Pogba, Marco Verratti, maar ook Donyell Malen onder zijn hoede heeft, heeft goede connecties met clubs in het buitenland. "Raiola zal hem vast naar een grote club kunnen brengen, maar maakt hij hem ook als speler beter?", vraagt Vanenburg zich af in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik zou heel graag eens met Mohamed willen praten en hem over mijn ervaringen op die leeftijd vertellen. Misschien heeft hij er iets aan. Tegenwoordig kun je snel cashen als speler, maar Mohamed heeft vooral behoefte aan de juiste begeleiding en carrièreplanning."

Volgens Vanenburg moet je als jonge speler niet meteen voor het grote geld willen gaan, maar eerst aan je persoonlijke ontwikkeling denken. "Dat geld komt allemaal wel een keer", vervolgt hij. "Het kan best zijn dat hij er goed aan doet om nog een paar jaar te blijven, maar dan moeten er wel dingen veranderen bij de club. In het buitenland kun je ook snel uitgespeeld zijn, als je te vroeg vertrekt. Er zijn legio voorbeelden van voetballers die te vroeg weg zijn gegaan. Als je goed bent, kun je altijd naar een grote club. Ik denk dat het voor Steven Bergwijn bijvoorbeeld wel een logisch vertrekmoment was."

Bergwijn vertrok tijdens de winterse transferperiode naar Tottenham Hotspur en maakte bij zijn debuut tegen Manchester City meteen een doelpunt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws