Ihattaren bespreekt Oranje en mogelijke transfer: 'Raiola weet hoe ik erover denk'

Ihattaren bespreekt Oranje en mogelijke transfer: 'Raiola weet hoe ik erover denk'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 11:27wo 12-02-2020 om 11:27

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 11:40wo 12-02-2020 om 11:40

Mohamed Ihattaren sluit niet uit dat het de komende maanden snel kan gaan met zijn carrière. Het supertalent van PSV, woensdag achttien geworden, hoopt op een plek in de EK-selectie van het Nederlands elftal en ddarna is alles mogelijk.

Ihattaren voelt zich klaar voor zijn debuut in Oranje. "Als ik de komende maanden goede dingen laat zien, mag ik hopelijk mee. Me meten met de beste spelers van Europa, dat zou prachtig zijn. Met Gods wil gaat het lukken", zegt de PSV'er in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Omdat hij nu officieel volwassen is, kan Ihattaren (contract tot medio 2022) voor vijf jaar worden vastgelegd door PSV. De vraag is of dat gaat gebeuren. "Ik laat dat over aan mijn zaakwaarnemer Mino Raiola, hij weet hoe ik erover denk. Laat mij maar voetballen en dan zie ik wel wat er op me afkomt. Komende zomer, of misschien het jaar erna. En natuurlijk is ook bijtekenen een heel serieuze optie. Hoewel alles heel snel gaat, heb ik nog genoeg te leren."

"Natuurlijk droom ik van topclubs, een grote competitie, de Champions League. Als ik Steven Bergwijn bij Tottenham Hotspur zie, dan geniet ik daar enorm van. Toen hij laatst bij zijn debuut scoorde, heb ik een traantje gelaten. Dan kom je bij zo'n grote club en kom je zo geweldig binnen. Dat gun ik hem enorm, hij is mijn maatje."

Ihattaren durft te dromen. "Als ik zo doorga en op het EK al mooie dingen kan laten zien, dan kun je zeggen dat je je al met de besten van Europa kunt meten. Als er dan komende zomer al een mooie club voorbijkomt... Sommige kansen kun je niet laten lopen. Maar als ik op het EK bijvoorbeeld merk dat ik er nog niet klaar voor ben, dan is het misschien beter om nog een jaar in de Eredivisie te blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws