'Hele mooie clubs' meldden zich bij Ajax voor Schuurs: 'Ik wil niet weg'

'Hele mooie clubs' meldden zich bij Ajax voor Schuurs: 'Ik wil niet weg'

12-02-2020 15:17
54

Perr Schuurs had de afgelopen transferperiode de mogelijkheid om Ajax op huurbasis te verlaten. Meerdere clubs uit binnen- en buitenland meldden zich in Amsterdam voor de jonge centrale verdediger, die zelf echter niet weg wilde. Ook Ajax zag een vertrek niet zitten.

Dat onthult Schuurs tegenover Voetbal International. "Natuurlijk is er gesproken over een verhuur in de afgelopen window", zegt de verdediger tegen het weekblad. "Het had ook gekund. Er waren mooie Eredivisie-clubs en zelfs clubs uit het buitenland. Welke? Dat kan ik niet zeggen, maar er zaten echt mooie clubs tussen. Maar voor Ajax was het onbespreekbaar."

"Dat vind ik fijn, want ik wil ook niet weg. Ik voel namelijk dat ik heel dicht tegen de basis aan zit", zegt Schuurs. "Dat merk ik door gesprekken en de trainingen. Ajax heeft vertrouwen in me en het zegt ook iets dat er genoeg clubs interesse in mij hebben. Het betekent dat ik goed bezig ben. Ik heb me dit seizoen bewezen in de wedstrijden dat het moest. Door de blessure van Joël (Veltman, red.) kan dit zomaar het moment zijn dat ik er moet staan. Dat is dé kans die ik dan moet pakken."

Schuurs hoopt op het vertrouwen van Erik ten Hag. "Er komt een moment dat de trainer denkt: Nu kies ik voor Perr."