Bosz geeft toe: 'Ik maakte me een beetje zorgen over Sinkgraven'

Bosz geeft toe: 'Ik maakte me een beetje zorgen over Sinkgraven'

12-02-2020 16:58
17

Daley Sinkgraven is op de weg terug bij Bayer Leverkusen. Na lang blessureleed heeft de linksback eindelijk weer een aantal wedstrijden in de benen. 

Sinkgraven raakte in 2017 geblesseerd bij Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Schalke 04. Hij stond lang aan de kant en was uiteindelijk in november 2018 weer fit. Begin dit jaar raakte hij weer geblesseerd, maar nu staan de seinen op groen. "In 2020 voel ik me erg fit", zegt Sinkgraven tegen Kicker. "Het is mooi om een paar wedstrijden op rij te spelen. Ik ben daar heel erg blij mee. Ik denk dat ik dicht tegen het niveau van Ajax aanzit voor mijn blessure."

Peter Bosz doet rustig aan met Sinkgraven. "Hij heeft goed getraind tijdens de winterstop, maar is er nog niet helemaal. Ik maakte me een beetje zorgen omdat hij twee wedstrijden niet zo goed gespeeld had. Ik wist dat hij beter kon, maar hij deed het heel goed tegen Borussia Dortmund. Dat betekent dat hij op de goede weg is."

Bosz maakte van Sinkgraven een linksback bij Ajax. Hij moest wennen aan zijn nieuwe rol. "Het verdedigen gaat erg goed, maar ik denk dat ik aanvallend nog meer zou kunnen doen. Misschien houd ik me nog wat in. Ik weet niet waarom dat is. We spelen aanvallend voetbal met veel aanvallende spelers, dus misschien blijf ik daarom wat meer achter. Maar de trainer zei ook al dat ik me wat meer moet laten gelden. Dat probeer ik te doen."

Sinkgraven maakte afgelopen zomer voor vijf miljoen euro de overstap naar Leverkusen.