Driessen: 'Ihattaren en Stengs worden haalbaar voor Ajax na transfer Ziyech'

Driessen: 'Ihattaren en Stengs worden haalbaar voor Ajax na transfer Ziyech'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 16:41wo 12-02-2020 om 16:41

De Telegraaf-verslaggever Valentijn Driessen gunt Hakim Ziyech zijn droomtransfer naar Chelsea. Hij schuift Calvin Stengs en Mohamed Ihattaren naar voren als mogelijke opvolgers van de middenvelder van Ajax.

De krant van Driessen meldde woensdag dat Ajax en Chelsea akkoord zijn over een transfersom van 45 miljoen euro. Als alles afgerond is vertrekt Ziyech in de zomer naar Londen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars zal achter de schermen al druk bezig zijn met de opvolger van Ziyech, maar er zijn meer spelers die vervangen moeten worden.

'Komende zomer gaat bij Ajax een tijdperk eindigen als na Ziyech ook Donny van de Beek, André Onana, Sergiño Dest Dest, Joël Veltman, David Neres en misschien ook Daley Blind de club gaan verlaten. Dat wordt een heidens karwei voor technisch directeur Marc Overmars om een nieuw Ajax te formeren', schrijft Driessen in zijn column. Van de Beek staat in de belangstelling van Real Madrid, terwijl Dest nadrukkelijk in beeld is bij Bayern München.

'Vast staat dat een tweede Hakim Ziyech niet bestaat, maar hij levert Ajax met 45 miljoen euro een dusdanig bedrag op dat Calvin Stengs (AZ) en Mohamed Ihattaren (PSV) haalbaar worden. Maar die vergelijken met Ziyech is niet fair. Vooralsnog zijn diens schoenen te groot.'

Stengs is al vaker gelinkt aan Ajax. De naam van Ihattaren is nog niet vaak gevallen in Amsterdam. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws