Kandidaat-opvolgers van Ziyech bij Ajax: Stengs, Ihattaren en twee favorieten

Kandidaat-opvolgers van Ziyech bij Ajax: Stengs, Ihattaren en twee favorieten

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 06:30do 13-02-2020 om 06:30

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:49do 13-02-2020 om 09:49

Hakim Ziyech laat geen gat, maar een krater achter bij Ajax als hij aan het einde van het seizoen naar Chelsea vertrekt. Wie moet hem opvolgen? Eén topkandidaat, drie outsiders, zes dark horses en vier interne oplossingen.

Favorieten: Juan Fernando Quintero en Antony
De beoogde opvolger van Ziyech komt mogelijk uit Colombia. River Plate-spelmaker Juan Fernando Quintero heeft woensdag bevestigd dat hij gevolgd wordt door Ajax. De transfergeruchten doen al langer de ronde in Argentinië, maar vooralsnog zou hij te duur zijn geweest. De 22-voudig international van Colombia - deelnemer aan twee WK's - zou een minimale afkoopsom hebben van 22 miljoen euro. 

Ajax probeerde Antony in de slotdagen van de winterse transferperiode los te weken bij São Paulo, maar een akkoord met de Braziliaanse club bleef uit. De reactie van Marc Overmars, enkele dagen na het verstrijken van de deadline, was echter veelzeggend: Ajax is 'vrij kansrijk' op zijn komst. Antony (19) moet een slordige 25 miljoen euro kosten. Als linkspoot op rechts vertoont het toptalent al Ziyech-trekjes.

Outsiders: Calvin Stengs, Mohamed Ihattaren en Roberto Alvarado
Natuurlijk, Stengs mag niet ontbreken in deze lijst. Geen maand gaat voorbij dat de 21-jarige stilist van AZ níet wordt gelinkt aan Ajax, maar van serieuze interesse lijkt vooralsnog geen sprake. Wel is het duidelijk dat Stengs meerdere keren is bekeken door scouts van de Amsterdamse club. AZ zal hem echter onder geen enkele voorwaarde willen verkopen aan de buurman.

Roberto Alvarado werd onlangs wel nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax. De 21-jarige Mexicaan van Cruz Azul zou hoog op de lijst staan in Amsterdam. Alvarado is een aanvallende middenvelder, die ook als buitenspeler uit de voeten kan. Het contract van de achttienvoudig international van Mexico bevat een ontsnappingsclausule van 15 miljoen euro.

En wat te denken van Ihattaren? Een Amsterdamse poging voor het achttienjarige wonderkind van PSV zou de Nederlandse voetbalwereld op zijn kop zetten, maar Ziyech levert een dusdanig bedrag op (45 miljoen euro) dat Ihattaren haalbaar wordt. Overmars kent de weg naar Eindhoven, getuige de doodgebloede interesse in Steven Bergwijn...

Dark horses: Jonathan David, Pedrinho, Yari Verschaeren, Tahith Chong, Javairo Dilrosun, Viktor Tsygankov
De een werd al gelinkt aan Ajax, bij de ander is er een gerede kans dat het nog gaat gebeuren: David (20, AA Gent), Pedrinho (21, Corinthians), Verschaeren (18, Anderlecht), Chong (20, Manchester United), Dilrosun (21, Hertha BSC) en Tsygankov zouden allemaal in beeld kunnen komen voor een vrije rol aan de rechterkant.

Interne oplossing: Zakaria Labyad, Noa Lang, Sontje Hansen, Naci Ünüvar
De huidige selectie van Ajax herbergt uiteraard geen Ziyech, maar Labyad en Lang kunnen hem qua positie vervangen. De vraag is echter of Overmars en trainer Erik ten Hag daar genoegen mee nemen. Coming men Sontje Hansen (17) en Naci Ünüvar (16) maakten onlangs hun debuut en worden een grote toekomst voorspeld, maar om de schoenen van Ziyech te kunnen vullen moeten ze nog wat maatjes groeien.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)

Poll

Wie moet Ziyech opvolgen bij Ajax?

(6597 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws