Buijs wil criticasters zwijgen opleggen: 'Groningen is geen vaste subtopper meer'

Buijs wil criticasters zwijgen opleggen: 'Groningen is geen vaste subtopper meer'

12-02-2020 17:36 Laatste update: 17:39
72

Danny Buijs is blij met zijn contractverlenging en wil zich graag verder ontwikkelen als trainer bij FC Groningen. Daarnaast is hij vastberaden om Groningen weer terug te brengen naar de subtop van Nederland.

De jonge trainer zette dinsdag zijn handtekening onder een nieuw contract en is blij, vertelt hij voor de camera van FOX Sports. "Ik heb wel de nodige cadeaus gehad. Ik ben er enorm blij mee, dat merk je ook aan alle mensen in en om de club." Buijs is niet van plan stil te zitten en is zich bewust dat er werk aan de winkel is. "Ik ben 37, dus ik ben nog lang geen goede trainer. Dit geeft me ook een geweldige kans om me nog door te ontwikkelen. Er zijn nog best wel een aantal punten die ik aan mezelf wil verbeteren."

Buijs krijgt regelmatig de kritiek saai voetbal te spelen, en is bereid ook daaraan te werken. "We willen zeker attractiever gaan spelen. De fout die ik heb gemaakt, is denken dat de afstand naar de subtop heel klein is, dat is niet zo en dan merk je dat de verschillen toch wel groter zijn. Daar ben ik wat realistischer in geworden. Mijn voorgangers kregen ook regelmatig kritiek dat het attractiever moest", legt de trainer uit.

Groningen was jarenlang vaste klant in de subtop van de Eredivisie, maar daar is de ploeg al geruime tijd niet meer te vinden. Buijs is zich bewust van de huidige situatie bij De Trots van het Noorden. "Groningen geen vaste subtopper meer. We zijn wat verder weggezakt naar de middenmoot. Onze ambitie is om weer terug te keren in die subtop."