De Boer spreekt van 'prima bedrag': 'De Jong en De Ligt waren een stuk jonger'

De Boer spreekt van 'prima bedrag': 'De Jong en De Ligt waren een stuk jonger'

12-02-2020 18:22 Laatste update: 18:38
37

Ronald de Boer vindt de aanstaande transfer van Hakim Ziyech logisch en een uitstekende optie voor de spelmaker. Daarnaast denkt hij dat Ajax een prima transfersom heeft weten af te dwingen.

De Boer ging samen met FOX Sports-presentator Milan van Dongen voorafgaand aan het KNVB Beker-duel tussen AZ en NAC Breda in op de aanstaande miljoenentransfer. "Ze zijn op een bedrag terechtgekomen van 45 miljoen. Mensen zeggen: hij is onze topspeler en Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gingen voor veel meer weg, maar die waren een paar jaar jonger. Dat scheelt ongelooflijk veel. Ik denk wel dat dit een prima bedrag is", concludeert de analist.

Chelsea werd jarenlang in verband gebracht met het spelen van saai voetbal, maar daar is volgens De Boer al lang geen sprake meer van. Hij is van mening dat de Londense topclub uitstekend past bij het spel dat Ziyech zo graag speelt. "Het was altijd boring Chelsea, maar dat is al lang niet meer zo. Zeker niet met Frank Lampard. Ze spelen heel leuk voetbal, ook het voetbal waar Ziyech van houdt. Hij moet het nog laten zien, maar de voorwaarden zijn er dat hij succesvol kan zijn", concludeert hij.