'Compleet plaatje' voor Ziyech: 'Team vol talent, goede klik met Lampard'

'Compleet plaatje' voor Ziyech: 'Team vol talent, goede klik met Lampard'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 21:46wo 12-02-2020 om 21:46

Hakim Ziyech is bezig aan zijn laatste maanden in de Eredivisie: de spelmaker zal Ajax na dit seizoen verruilen voor Chelsea, werd woensdag duidelijk. Volgens Algemeen Dagblad-journalist Freek Jansen was het aanbod van The Blues er een dat Ziyech niet kon weigeren.

Ziyech gaf in januari al een interview aan het AD en liet daarin weten dat het 'complete plaatje' moest kloppen, voordat hij een vertrek uit Amsterdam overwoog. Het heeft er alle schijn van dat dit nu het geval is. "Dat gevoel heeft hij echt bij Chelsea", aldus Ajax-watcher Jansen. "Hij heeft gezien dat Chelsea een team is vol talent, dat weer mag investeren (na een transferban, red.). Zij zien in Ziyech een nieuwe aanvalsleider, de architect van het aanvalsspel. Wat hij bij Ajax ook was."

De in Dronten geboren spelmaker heeft volgens Jansen ook een goed gevoel overgehouden aan zijn gesprek met Chelsea-manager Frank Lampard. "Een manager waar hij een klik mee voelt, waar hij vertrouwen in heeft. Kortom: het complete plaatje klopt voor hem."

Een mogelijk vertrek van Ziyech hing al lange tijd in de lucht: AS Roma en Sevilla waren in de afgelopen jaren concreet. "Maar als je die twee clubs naast Chelsea legt, denk ik dat Chelsea absoluut een stapje hoger is. En die Premier League is heel prikkelend voor hem."

Poll

Chelsea is de juiste club voor Ziyech

(2356 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws