Voormalig Sparta-doelman nog zonder club: 'Fase waarin ik alles aan moet grijpen'

Voormalig Sparta-doelman nog zonder club: 'Fase waarin ik alles aan moet grijpen'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 21:54wo 12-02-2020 om 21:54

Roy Kortsmit was jarenlang de eerste doelman van Sparta Rotterdam, maar zit momenteel zonder club. De 27-jarige-goalie hoopt echter weer snel aan de slag te gaan bij een nieuwe werkgever.

In gesprek met Rijnmond geeft Kortsmit aan dat hij verwacht snel met nieuws te kunnen komen over een nieuwe club. "Ik hoop en denk wel dat er snel een keuze wordt gemaakt. Binnen een week verwacht ik met nieuws te komen, er zijn dingen al heel concreet."

Ondanks dat Kortsmit bij Sparta jaren de eerste keus was onder de lat, werd zijn contract op het Kasteel niet verlengd en kwam hij zonder club te zitten. "Ik heb wel wat aanbiedingen gehad, sommige waren sportief niet goed, andere financieel niet. Maar op een gegeven moment wacht je te lang, ik zit nu in een fase waarin ik alles aan moet grijpen."

In zijn periode bij Sparta kwam Kortsmit tot 169 officiële wedstrijden, al was het volgens de doelman wellicht beter geweest als hij eerder was vertrokken uit Rotterdam. "Ik merkte de laatste jaren dat het minder werd bij Sparta dan in mijn topjaren, dus misschien had ik eerder een stap moeten maken. Achteraf had ik dat ook moeten doen, maar er was eerder niets waarvan ik dacht: dat is mooier dan Sparta."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws