Ten Hag bekeurd door Nijhuis: 'Maakt hij nog wel goed. Met carnaval? Zou kunnen'

Ten Hag bekeurd door Nijhuis: 'Maakt hij nog wel goed. Met carnaval? Zou kunnen'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 23:13wo 12-02-2020 om 23:13

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 23:26wo 12-02-2020 om 23:26

Ajax-trainer Erik ten Hag telde zijn zegeningen na afloop van het bekerduel met Vitesse. Zowel Daley Blind als Hakim Ziyech maakte in Arnhem zijn rentree na blessureleed.

De rentree van Blind – bij wie na het Champions League-duel met Valencia een hartspierontsteking was geconstateerd – was volgens Ten Hag 'prachtig'. "Het verhaal is bekend. Dat hij weer terug kan komen, belangrijk voor hem én voor ons", liet Ten Hag na afloop weten aan FOX Sports. Zodra Blind groen licht had gekregen van de medische staf, wilde Ten Hag hem zo snel mogelijk weer minuten laten maken. "We hadden hem met elk scenario weer kunnen brengen. Nu kan hij weer verder bouwen. Zondag kunnen we weer de volgende stap zetten. Hij is een kwaliteitsspeler: het is duidelijk dat we hem heel erg nodig hebben de komende maanden."

Ook de terugkeer van Ziyech vervulde Ten Hag met blijdschap: de trainer zag de toekomstige Chelsea-spelmaker ouderwets strooien met passes. "Zo'n eindpass, dat is Ziyech ten voeten uit, ik noem het altijd schilderen. Zo'n pass ziet niet iedereen. Daar hoeven we niet over te discussiëren, dat dit de absolute kwaliteit van Hakim is."

Vlak voor het einde van het interview schoot interviewer Jan Joost van Gangelen nog iets te binnen: de gele kaart die Ten Hag van arbiter én mede-Tukker Bas Nijhuis kreeg. De Ajax-trainer kon zich er echter niet druk om maken. "Die maakt hij nog wel goed, hoor. Met carnaval? Zou kunnen", sloot hij af met een brede glimlach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws