Blind berispt Van Gangelen: 'Iemand uit de medische wereld, zonder dossierkennis'

Blind berispt Van Gangelen: 'Iemand uit de medische wereld, zonder dossierkennis'

Gepubliceerd: woensdag 12 februari 2020 om 23:40wo 12-02-2020 om 23:40

Laatste update: woensdag 12 februari 2020 om 23:41wo 12-02-2020 om 23:41

Daley Blind mag zich weer officieel voetballer noemen. De Ajax-routinier maakte woensdag tegen Vitesse zijn rentree, nadat er in december een hartspierontsteking bij hem werd geconstateerd.

Voorafgaand aan de afgelaste wedstrijd tegen FC Utrecht werd hij al vrijgegeven door de medische staf, woensdag was het moment van zijn rentree daar. Bang voor nieuwe problemen was hij niet. "Gezonde spanning, maar ik wist al dat ik in zou vallen", liet hij weten aan FOX Sports. "Maar misschien iets extra's, omdat ik een heftige periode achter de rug heb."

Toen hij eenmaal wist dat hij in staat was om te blijven voetballen, wilde Blind zo snel mogelijk zijn rentree maken. "Ik moest vooral geremd worden", stelde hij. "Toen het nieuws binnenkwam, vroeg ik: wanneer kan ik weer? Er is preventief een kastje geplaatst, dus ik voel me veiliger dan ieder ander. Ik heb totaal geen angst voor wat er kan gebeuren. Als ik me daardoor laat leiden, gaat het niet goed en kom ik niet ver. Ik heb geprobeerd om de knop om te zetten en meteen volle bak te gaan, zodra ik mijn schoenen aan kon trekken."

"Daar stoor ik me wel aan"
Her en der werd echter gesuggereerd dat Blind moest vrezen voor het einde van zijn carrière: cardioloog Jan Hoogsteen sprak bij De Eretribune op FOX Sports over een herstelproces van drie à zes maanden. "Bij jullie aan tafel... Daar heb ik me wel aan geërgerd", glimlachte Blind in gesprek met Jan Joost van Gangelen. "Iemand uit de medische wereld die zich uitlaat over een dossier dat hij niet kent. Dan beseft hij niet dat hij mentaal heel veel schade bij iemand kan aanrichten, door bepaalde dingen te roepen", vervolgde hij op felle toon. "Daar stoor ik me dan wel aan, ja."

De uitspraken van Hoogsteen eind december deed, maakten heel wat los, niet in de laatste plaats bij de hoofdpersoon zelf. "Als iemand uitspraken gaat doen: hij kan misschien nooit meer voetballen of topsport bedrijven. Dan weet je zelf wat de headlines worden. Dat moeten jullie bij de tv ook begrijpen, zeker iemand die in de medische wereld werkt. Nogmaals, zo iemand beseft niet wat dit betekent voor iemand zijn carrière. Want de hele wereld pakt dit op."

Lees meer over: KNVB beker Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws