Vader-Ihattaren wilde zoon in Oranje: 'Op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen'

Vader-Ihattaren wilde zoon in Oranje: 'Op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 07:23do 13-02-2020 om 07:23

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:11do 13-02-2020 om 09:11

De soap rond Mohamed Ihattaren en zijn interlandkeuze hield Nederland lange tijd in zijn greep. Toch geeft de jonge PSV'er aan zelf nooit getwijfeld te hebben.

Ihattaren heeft zich tijdens zijn keuzeproces laten leiden door zijn zieke vader, die inmiddels overleden is. "Vroeger toen ik voor jeugdteams van Nederland speelde, was hij er altijd bij. Dan stond hij te stralen. Zijn zoon in Oranje, dat vond hij fantastisch. Mijn vader heeft zich er nooit over uitgesproken, maar op het ziekbed zag ik het al aan zijn ogen. Ik wist hoe trots hij was wanneer ik voor Nederland speelde. Het was voor mij daardoor heel simpel", legt de woensdag achttien jaar geworden linkspoot uit aan Voetbal International.

De middenvelder annex aanvaller van PSV geeft aan altijd de hulp van zijn vader gevolgd te hebben tijdens lastige momenten. "In mijn leven heb ik namelijk altijd de lessen van mijn vader gevolgd, dat blijf ik nu ook doen. Zelfs als mijn keuze dan een keer verkeerd uitpakt, vind ik dat niet erg. Want dan weet ik dat het tussen mij en mijn vader goed zit. Dat is het allerbelangrijkste", zegt Ihattaren, die helaas nooit meer voor zijn vader kan spelen in Oranje. "Maar hij ziet van boven alles, is overal bij, dat weet ik honderd procent zeker, ik zal hem trots maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws