Fer 'positief jaloers' op voormalig Feyenoord-maatje: 'Hij heeft superkwaliteiten'

Fer 'positief jaloers' op voormalig Feyenoord-maatje: 'Hij heeft superkwaliteiten'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 07:40do 13-02-2020 om 07:40

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:08do 13-02-2020 om 09:08

Leroy Fer speelde bij Feyenoord samen met Georginio Wijnaldum, maar de ontwikkeling van beide spelers verliep uiteindelijk anders. Waar Wijnaldum uitgroeide tot een steunpilaar bij Liverpool, keerde Fer na wat omzwervingen in Engeland terug bij Feyenoord.

Op een positieve manier is Fer stiekem wel een beetje jaloers op Wijnaldum. "Hij heeft een heel mooie carrière", geeft hij aan in gesprek met de NOS. "Trots, ik ben eigenlijk alleen maar trots op Georginio, hoe hij dat heeft gedaan. Naar PSV, Newcastle United en nu de top van de top met Liverpool. De Champions League gewonnen en dit jaar gaan ze zeker de Premier League winnen. Dus ik ben heel trots op hem, hij is een heel goede vriend."

Fer doet een suggestie waar hij pech heeft gehad in zijn ontwikkeling: vaak had de middenvelder fysieke problemen. "Ik heb vaak aan het einde van het seizoen blessures gehad, wat heel vervelend is. Maar ja, Gini is een speler met superkwalititeiten en dat laat hij week in, week uit zien. Ik ben alleen maar trots op hem. En ik ben ook trots op mijn eigen carrière."

Ervaring
Fer moet bij Feyenoord de kar trekken en is een van de meest ervaren spelers in de selectie. Die rol probeert hij in De Kuip ook op zich te nemen. "Om eerlijk te zeggen wel. Ik heb natuurlijk ervaring vanuit het buitenland. De trainer praat veel met me, die vindt ook dat ik die rol op me moet nemen. Tijdens de trainingen en wedstrijden geeft hij dat ook aan. Jongens als Botteghin en Toornstra moeten ook de ploeg leiden", sluit de middenvelder af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws