Knikkende knieën in uitwedstrijden Feyenoord verleden tijd: 'Heerlijk en gezellig'

Knikkende knieën in uitwedstrijden Feyenoord verleden tijd: 'Heerlijk en gezellig'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 07:42do 13-02-2020 om 07:42

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 09:15do 13-02-2020 om 09:15

Het uit-syndroom dat Feyenoord lange tijd achtervolgde lijkt onder Dick Advocaat verleden tijd. De Rotterdamse selectie reist donderdagavond met vertrouwen af naar Friesland, voor het KNVB Beker-duel met sc Heerenveen.

Lange tijd leek Feyenoord de grootste moeite te hebben tijdens het spelen van uitwedstrijden, maar daar is onder Advocaat inmiddels geen sprake meer van. "Het komt door de resultaten, die geven vertrouwen", concludeert de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "We verloren wel van FC Porto in de Europa League, maar daar kwamen we in een echt lastige uitwedstrijd wel goed voor de dag. In uitwedstrijden houden we het heel klein, maar in de Kuip hanteren we in principe dezelfde strijdwijze. Alleen staan we in eigen stadion toch weer meer naar voren omdat de supporters ons nou eenmaal naar voren schreeuwen."

Advocaat is zich er wél bewust van dat niet elke uitwedstrijd hetzelfde is. "Toch is het wel zo dat het ene stadion een speler of ploeg beter ligt dan het andere. Ik had het zelf als voetballer ook. Hoe ik het stadion van Heerenveen dan vind? Heerlijk en gezellig, haha. Maar serieus, dat speelt toch echt bij spelers", vertelt de oefenmeester, die zich bewust is van de gevaarlijke tegenstander. "In de eerste wedstrijd na de winterstop kregen zij in de Kuip ontzettend zoveel kansen. Ze hebben handige en snelle jongens voorin. Heerenveen-uit, het is echt oppassen voor ons", besluit de trainer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws