'De Mos zal ik nooit meer een hand geven, ben niet de enige die er zo over denkt'

'De Mos zal ik nooit meer een hand geven, ben niet de enige die er zo over denkt'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 11:45do 13-02-2020 om 11:45

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 12:24do 13-02-2020 om 12:24

Onür Kaya bewaart geen goede herinneringen aan zijn samenwerking met Aad de Mos. De oud-trainer zal nooit meer een hand krijgen van de huidige aanvoerder van KV Mechelen.

Kaya maakte als talent van Vitesse naam in Nederland en kreeg in 2006 zijn eerste basisplaats. "Ik ben dat seizoen een paar keer titularis geweest en ik mocht regelmatig invallen. Het seizoen daarna volgde de doorbraak en op het eind was het AZ van Louis van Gaal geïnteresseerd", vertelt Kaya in Sport/Voetbalmagazine.

Toch liep het verkeerd af bij Vitesse. "In mijn derde seizoen in de A-kern speelde ik plots niet meer. Aad de Mos zette mij toen buitenspel door een andere speler te halen voor mijn positie", vertelt hij. "De Mos zal ik nooit meer een hand geven en ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt."

Kaya, inmiddels 33 jaar oud, houdt ook goede herinneringen over aan zijn Arnhemse periode. "Ik heb mijn carrière bij Vitesse aan twee mensen te danken: Theo Bos, die intussen overleden is, en Pascal Jansen, nu assistent bij AZ. Ze haalden mij op bij Anderlecht toen duidelijk werd dat ik geen profcontract zou krijgen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws