'Bayern zet voormalige recordaankoop na afgeketste United-deal op transferlijst'

'Bayern zet voormalige recordaankoop na afgeketste United-deal op transferlijst'

13-02-2020 12:08
21

Corentin Tolisso lijkt bezig aan zijn laatste maanden in dienst van Bayern München. De koploper van Duitsland wil de voormalige recordaankoop aan het einde van het seizoen van de hand doen, meldt BILD. In januari meldde Manchester United zich nog.

Bayern München telde in de zomer van 2017 een slordige 41 miljoen euro neer om Tolisso los te weken bij Olympique Lyon. Daarmee was de Fransman de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis. Inmiddels is hij zijn record kwijt aan landgenoot Lucas Hernández, terwijl het hem op sportief gebied ook niet voor de wind gaat.

Tolisso is uit beeld geraakt bij interim-trainer Hansi Flick en heeft onder meer Joshua Kimmich, Thiago Alcantara en Leon Goretzka voor zich. Volgens BILD mag hij aan het einde van het seizoen uitkijken naar een nieuwe club.

Manchester United
Kicker
meldt donderdag dat Manchester United op deadline day een poging heeft gedaan voor Tolisso. De Engelse grootmacht wilde de 25-jarige middenvelder - wereldkampioen met Frankrijk in 2018 - op huurbasis overnemen, maar Bayern werkte niet mee. De recordkampioen van Duitsland vreesde een tekort aan middenvelders.