Van Dijk heeft 'wereld aan zijn voeten': 'Meer waard dan 180 miljoen euro'

Van Dijk heeft 'wereld aan zijn voeten': 'Meer waard dan 180 miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 12:56do 13-02-2020 om 12:56

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 13:14do 13-02-2020 om 13:14

Virgil van Dijk is na twee imponerende jaren bij Liverpool meer dan 180 miljoen euro waard. Dat stelt The Guardian in een lovend stuk over de Oranje-aanvoerder.

Van Dijk werd vorige week in verband gebracht met Juventus, terwijl Liverpool hem op korte termijn een XXL-contract zou willen voorschotelen. Het is voor The Guardian aanleiding om een artikel te wijden aan de importantie van de Nederlander voor Liverpool. 'Een 28-jarige verdediger die de wereld aan zijn voeten heeft móét wel een fortuin maken', concludeert de Britse kwaliteitskrant.

The Guardian benadrukt dat Van Dijk geen enkele reden heeft om Liverpool te verlaten, maar speculeert wel over zijn huidige transferwaarde. 'Van Dijk is waarschijnlijk de meest marketable property van de Premier League en één van de weinige spelers die meer waard is dan 180 miljoen euro', klinkt het. Liverpool telde twee jaar geleden 84 miljoen neer voor Van Dijk, die daarmee de duurste verdediger aller tijden was. Inmiddels heeft Manchester United-stopper Harry Maguire dat record overgenomen.

'Het was al snel duidelijk dat Van Dijk een koopje is voor Jürgen Klopp en zijn staf. Als je in overweging neemt hoe goed Liverpool sindsdien is, welke standaard is gezet, wat is bereikt en hoe goed Van Dijk nog kan worden, is het niet onredelijk om te stellen dat zijn prijskaartje is verdubbeld.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws