NAC-icoon durft verder te dromen: 'Halve finale moet het hoogtepunt worden'

NAC-icoon durft verder te dromen: 'Halve finale moet het hoogtepunt worden'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 14:30do 13-02-2020 om 14:30

Pierre van Hooijdonk plaatst de overwinning van NAC op bezoek bij AZ in de kwartfinale van het bekertoernooi in de top vijf van mooiste wedstrijden die hij meemaakte van de Bredase club. Het clubicoon van 'De Parel van het Zuiden' stelt wel dat er snel een nieuw hoogtepunt moet komen: de halve finale.

Dat NAC juist dit seizoen in de halve finale van de beker staat is volgens Van Hooijdonk een stunt van jewelste. "Het is wel eens vaker gebeurd dat NAC in de halve finale stond, maar dat gebeurde in een goed seizoen", legt de gewezen aanvaller uit in het Algemeen Dagblad. "Dit seizoen vliegt het alle kanten op. Vrijdag werd het nog 1-1 tegen TOP Oss, nu schakelt NAC titelkandidaat AZ uit. Het lukt ze al heel het seizoen te pieken in het bekertoernooi. Dat is echt bijzonder."

Vooral de supporters verdienen het succes. "Het is fijn voor de supporters dat ze eindelijk eens verwend worden dit seizoen", laat Van Hooijdonk optekenen. "Zulke bekerwedstrijden zijn speciaal, die blijven hangen. Deze wedstrijd hoort zeker bij de vijf meest bijzondere wedstrijden in de clubhistorie."

Hoewel de wedstrijd tegen AZ al enorm speciaal was voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt, moet er volgens Van Hooijdonk snel weer een nieuw hoogtepunt aankomen. "Of dit de wedstrijd was die de fans van NAC niet snel zullen vergeten? Nee, dat moet de halve finale gaan worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws