KNVB straft FC Den Bosch na racisme-incidenten: minder thuissupporters welkom

KNVB straft FC Den Bosch na racisme-incidenten: minder thuissupporters welkom

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 15:47do 13-02-2020 om 15:47

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 15:53do 13-02-2020 om 15:53

De KNVB heeft een deel van de FC Den Bosch-aanhang gestraft voor de veelbesproken racisme-incidenten tijdens de thuiswedstrijd tegen Excelsior afgelopen november. De komende twee thuiswedstrijden van de Brabantse club zullen drie van de supportersvakken in het stadion leeg blijven. 

Dat heeft de tuchtcommissie van de voetbalbond besloten. Het is dezelfde straf die de aanklager betaald voetbal twee weken geleden al eiste. Door de straf zal Den Bosch het vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht en 6 maart tegen Almere City zonder een deel van de supporters moeten stellen. FC Den Bosch gaf twee weken geleden bij de zitting al aan dat de club met elke straf akkoord zou gaan. 

Op 17 november j.l. werd Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend door een deel van het thuispubliek. De wedstrijd werd stilgelegd door de scheidsrechter van dien. Den Bosch raakte snel nog verder in opspraak nadat het in een eerste reactie schreef dat het ging om traditionele kraaiengeluiden. Uiteindelijk rectificeerde de club de misplaatste reactie. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws