Utrecht wint eenvoudig van Go Ahead en maakt zich op voor nóg een duel met Ajax

13-02-2020 20:20 Laatste update: 20:22
129

FC Utrecht heeft betrekkelijk eenvoudig de halve finale van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer John van den Brom won op de Adelaarshorst met ruime cijfers van Go Ahead Eagles: 1-4.

Het duel begon onstuimig en de thuisploeg kreeg via Alexander Bannink al snel een goede kans, maar Jeroen Zoet greep op tijd in. Nadat de storm wat was gaan liggen, had Utrecht voornamelijk de bal en loerde Go Ahead op een uitbraak. Zo kabbelde het bekertreffen enige tijd voort, totdat Sean Klaiber met een afstandsschot weer eens voor dreiging zorgde. Niet veel later was het raak. Simon Gustafson schoot na 37 minuten raak na een fraaie combinatie.

Dat was voor de Domstedelingen het sein om nog aan te zetten voor rust. Hobie Verhulst hield zijn doel aanvankelijk schoon, maar was in blessuretijd kansloos toen een vrije trap van Adam Maher van richting werd veranderd: 0-2. In de tweede helft deed Jaroslav Navrátil zowaar iets terug voor Go Ahead. Echt spannend werd het desondanks niet meer, want na 55 minuten stuurde Sean Klaiber met een fraaie pass Gyrano Kerk weg en die bediende Jean-Christophe Bahebeck op maat.

Daarmee was het verzet van de Deventenaren gebroken. Verhulst voorkwam lange tijd een ruimere nederlaag voor de thuisploeg, maar een kwartier voor tijd was hij kansloos op een inzet van Kristoffer Peterson. De Zweed schoot de bal heerlijk via binnenkant paal in het doel: 1-4. Utrecht plaatste zich zodoende eenvoudig voor de halve finale, waarin Ajax begin maart in de Galgenwaard de tegenstander is.

De KNVB zoekt ook nog een datum voor de inhaalwedstrijd tussen de Domstedelingen en de Amsterdammers.