Feyenoord dankt Fer en eert De Leeuw met bekersucces in Heerenveen

13-02-2020 22:40 Laatste update: 23:20
203

Feyenoord heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. De wedstijd tegen sc Heerenveen, die ook in het teken stond van de overleden Feyenoord-materiaalman Carlo De Leeuw, werd beslist door Leroy Fer: 0-1.

Voorafgaand aan het duel in Friesland eerde Feyenoord de overleden De Leeuw met speciale shirts, waarin de ploeg van trainer Dick Advocaat het veld op kwam. Na een kwartier spelen zong het meegereisde uitvak massaal voor De Leeuw en dat leek Feyenoord kracht te geven. Direct daarna kopte Leroy Fer de Rotterdammers namelijk op voorsprong uit een vrije trap.

Het bleek voor Feyenoord de opmaat om De Leeuw een mooie dienst te bewijzen, want na de openingstreffer van Fer werd er niet meer gescoord in Heerenveen. Al mag dat een klein wonder genoemd worden. Beide ploegen kregen nog grote kansen.

In de tweede helft bleef het tot de laatste minuut spannend omdat Feyenoord verzuimde verder uit te lopen. Na 65 minuten had Orkun Kokcü de 0-2 op zijn schoen nadat Luis Sinisterra de bal prima klaarlegde voor de middenvelder. Filip Bednarek voorkwam met een uiterste krachtsinspanning echter dat Feyenoord de marge verdubbelde. Maar daar had Heerenveen vervolgens weinig aan omdat het ook met zeven minuten blessuretijd niet meer tot scoren kwam.

Feyenoord neemt het in de halve finale van de KNVB Beker op tegen NAC Breda, dat dit seizoen de sensatie van het bekertoernooi mag worden genoemd. De Brabanders versloegen woensdagavond AZ in Alkmaar met 1-3 nadat ze in Breda ook al een einde maakten aan het bekeravontuur van PSV.