Ronaldo wéér van levensbelang: Juventus ontsnapt aan nederlaag bij Milan in beker

13-02-2020 22:43 Laatste update: 22:48
31

Cristiano Ronaldo heeft Juventus op de valreep voor een nederlaag behoed in de halve finale van de Coppa Italia. AC Milan had donderdag lang de overhand in San Siro, maar gaf in de slotfase een voorsprong uit handen: 1-1.

Matthijs de Ligt begon in de basis bij Juventus, maar de Nederlander begon ongelukkig. Milan had sowieso de overhand voor eigen publiek. Gianluigi Buffon moest onder meer redden op een fraaie poging van Samuel Castillejo en een hard schot van Ante Rebic. De ervaren doelman voorkwam daarmee dat de Italiaanse kampioen met een achterstand de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft ging het alsnog mis voor La Vecchia Signora. Niet Zlatan Ibrahimovic, maar Rebic brak de ban voor de Rossoneri. De Kroaat kon vrijwel onbedreigd binnentikken na een voorzet van Castillejo. In de laatste twintig minuten kwam Milan toch nog in de problemen. Theo Hernández kreeg zijn tweede gele kaart, omdat hij Paulo Dybala omver kegelde.

Juventus zette daarna aan. De mee naar voren gekomen De Ligt kreeg een kansje, maar kopte ruim naast. De Milanezen leken de zege over de streep te trekken, maar in de absolute slotfase ging het alsnog mis. Cristiano Ronaldo was opnieuw levensbelangrijk voor Juve. Een omhaal van de Portugese ster raakte de hand van Davide Calabria, waardoor de bal op de stip ging. Dat buitenkansje benutte Ronaldo zelf.

Daarmee heeft de ploeg van trainer Maurizio Sarri alsnog een goede uitgangspositie voor de return, die over drie weken op het programma staat. Daarin ontbreekt Ibrahimovic. De Zweedse ster is geschorst, nadat hij De Ligt raakte tijdens een luchtduel in de eerste helft en een gele kaart kreeg. In de finale op 13 mei in Rome is Internazionale of Napoli de tegenstander.