Berghuis gaf Fer het woord: 'Hij was de juiste persoon, hij moest het zijn'

Berghuis gaf Fer het woord: 'Hij was de juiste persoon, hij moest het zijn'

Gepubliceerd: donderdag 13 februari 2020 om 23:45do 13-02-2020 om 23:45

Laatste update: donderdag 13 februari 2020 om 23:57do 13-02-2020 om 23:57

Steven Berghuis stelt dat Feyenoord met het hart heeft gespeeld tijdens de 1-0 zege op sc Heerenveen in de kwartfinale van de KNVB Beker. De aanvaller wilde winnen voor de overleden materiaalman Carlo de Leeuw.

"Het was een zware dag", zegt Berghuis tegen FOX Sports. "Maar verliezen was geen optie. Dat kon je ook wel zien. Er zat een enorme wil om te winnen in." De aanvoerder van Feyenoord merkte dat iedereen bij de club aangeslagen was door het trieste nieuws. "Dan is het elkaar steunen, elkaar knuffelen. We zijn een groot man veel te vroeg verloren."

Trainer Dick Advocaat wilde vooraf het woord nemen om de spelers te vertellen dat ze moesten winnen voor De Leeuw, maar was te aangeslagen. "Maar de boodschap was wel duidelijk", stelt Berghuis. "Weinig woorden zijn vaak al genoeg. Leroy Fer sprak voor de wedstrijd. Hij kent hem het langst en hij was de juiste persoon om dit te doen. Dat heb ik hem ook gevraagd. Hij moest het zijn."

Berghuis was trots op de manier waarop Feyenoord de clubman eerde. "Dan ben je trots op Feyenoord. Dit is Feyenoord, de club die er in dit soort momenten voor elkaar is. Hoeveel man er ook weer zit in het uitvak, dat is uniek. Dit zijn momenten om een trotse Feyenoorder te zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws