Grootse plannen bij Eredivisie-club: bij handhaving vanaf volgend jaar natuurgras

Grootse plannen bij Eredivisie-club: bij handhaving vanaf volgend jaar natuurgras

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 07:08vr 14-02-2020 om 07:08

PEC Zwolle wil vanaf volgend seizoen graag het kunstgrasveld vaarwel zeggen en overstappen op natuurgras. Dat geeft voorzitter Adriaan Visser aan, die echter wel één voorwaarde stelt: degradatie uit de Eredivisie moet dit seizoen voorkomen worden.

PEC zoekt nu naar een oplossing in de buurt, aangezien de trainingen - mocht er overgestapt worden naar natuurgras - niet meer in het stadion gehouden kunnen worden. In eerste instantie wil PEC uitwijken naar amateurclubs in de buurt, vanaf 2022 wil de club graag starten met de bouw van een trainingscomplex naast het stadion.

Het realiseren van een trainingscomplex naast het stadion gaat niet zonder slag of stoot. Zo spelen de vrouwen- en meisjesteams van PEC op sportcomplex De Pelikaan, maar die velden moeten worden vergroot. "Los je dat gezamenlijk op, of gaan wij als gemeente kijken of er nog alternatieven zijn?", geeft wethouder René de Heer aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "En dan moet ook de gemeenteraad een besluit nemen. De gemeente is verantwoordelijk voor de amateurclubs, terwijl PEC Zwolle een huurder is van die velden."

Devil in the details
Het is allemaal geen formaliteit, zo weet ook Visser. "Met al mijn ervaring bij dit soort politieke processen weet ik inmiddels: the devil is in the details. Het wordt een hele operatie van passen en meten. We zien de gesprekken met veel vertrouwen tegemoet."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws