'Angst' bij FC Twente: 'Daar is het rustig en in Enschede breekt de pleuris uit'

'Angst' bij FC Twente: 'Daar is het rustig en in Enschede breekt de pleuris uit'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 08:49vr 14-02-2020 om 08:49

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 10:36vr 14-02-2020 om 10:36

FC Twente is het trainerskerkhof van het Nederlandse profvoetbal de laatste jaren. Sinds Michel Preud'homme, die in 2012 door de voordeur vertrok, is er geen enkele trainer meer op een normale manier vertrokken.

Co Adriaanse, Steve McClaren, Alfred Schreuder, René Hake en Gertjan Verbeek werden allemaal weggestuurd. Zo ook Marino Pusic, ondanks het feit dat hij Twente naar het kampioenschap loodste in de Keuken Kampioen Divisie. Voormalig Twente-trainer Michel Jansen ziet het allemaal gebeuren. "De club is gebaat bij rust, een trainer ook", geeft hij aan in gesprek met TC/Tubantia. "Maar de onrust blijft."

"Er zit altijd veel druk op, dat is ook logisch, omdat het een hele grote club is", vervolgt Jansen. "Een goed voorbeeld vind ik vorige week. Heracles stond maar twee punten voor op Twente, maar daar is het rustig en in Enschede breekt de pleuris uit. Terwijl het verschil zo klein is. Die onrust komt ook voort uit angst, om niet te degraderen."

García
Gerard Marsman, jarenlang directeur van de Coaches Betaald Voetbal bij de KNVB, ziet vooral onrust in de top van de Twente-organisatie. "Het is heel onduidelijk wie er nou aan de touwtjes trekt. Is dat de algemeen directeur (Paul van der Kraan, red.) of is dat de technisch directeur (Ted van Leeuwen, red.)? En, werken zij wel voldoende samen? (...) Ik neem aan dat FC Twente bewust voor de trainer en de mens García heeft gekozen en daar ook heel bewust een staf bij heeft gezocht. Dan lijkt het me logisch dat je met elkaar het seizoen afmaakt", sluit Marsman af.

Poll

Moet García tot het einde van het seizoen aan het roer staan bij FC Twente?

(890 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws