Twijfels bij Ziyech-transfer: 'In de Eredivisie gaat alles veel trager'

Twijfels bij Ziyech-transfer: 'In de Eredivisie gaat alles veel trager'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 11:06vr 14-02-2020 om 11:06

Niet iedereen is overtuigd van de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea. Tony Pulis, voormalig manager van onder meer Middlesbrough en Crystal Palace, heeft regelmatig naar de Eredivisie gekeken en denkt dat de stap van Ziyech weleens te groot kan zijn.

"Je moet heel, heel voorzichtig zijn", zegt Pulis bij The Debate. "De Eredivisie is een goede competitie, Ajax speelt geweldig en het is een uitstekende groep spelers, maar de Premier League is anders dan de Eredivisie. Als je naar het Nederlandse voetbal kijkt, dan zie je dat het trager is, technischer ook."

"In de Premier League is het tempo en de kracht van een heel ander niveau. Hoe goed zijn statistieken ook zijn, we moeten eerst maar eens zien wat hij in de Premier League kan leveren", vervolgt Pulis. "Ziyech staat tegenover krachtigere spelers, ijzersterke verdedigers en het wordt interessant om te zien hoe snel hij zich gaat aanpassen. Op basis van de statistieken zeg je dat het een topper wordt, maar het voetbal in Engeland is anders."

Ajax bevestigde donderdag de transfer van Ziyech naar Chelsea voor minimaal 40 miljoen euro. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws