Velthuizen liet Filipijnen links liggen: 'Daar hoef ik het niet meer voor te doen'

Velthuizen liet Filipijnen links liggen: 'Daar hoef ik het niet meer voor te doen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 12:52vr 14-02-2020 om 12:52

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 14:34vr 14-02-2020 om 14:34

Piet Velthuizen is neergestreken bij Telstar, maar had ook een andere opvallende move kunnen maken. De voormalig doelman van onder meer Vitesse wees een aanbod uit de Filipijnen namelijk af.

In gesprek met het Algemeen Dagblad laat de goalie weten dat hij nog een optie had naast Telstar. "Ik heb nee gezegd tegen de Filipijnen. Een mooi land misschien, maar mijn kindjes moeten naar school. En dan moet ik een jaar daarheen?"

En dus koos Velthuizen voor een dienstverband bij Telstar, ook al is dat financieel gezien alles behalve aantrekkelijk voor de voormalig Oranje-international. "Eigenlijk is het niet te doen, een salaris hier als je een gezin hebt met drie kinderen. Ik ben het al kwijt aan de afstand die ik elke dag moet rijden. Ik heb het godzijdank gewoon goed, dus daar hoef ik het niet meer voor te doen."

Velthuizen rijdt 's morgens om zes uur aan richting de club, waar hij dan rond 8 uur aankomt. Het toont de liefde voor het voetbal die Velthuizen nog altijd heeft, ziet ook trainer Andries Jonker. "Elke dag zo'n stuk heen en weer rijden, dan moet je wel echt van het spelletje houden. Hij weet namelijk ook dat de tonnen niet klaarliggen voor hem. En volgend jaar ook niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws