Lampard ziet meteen rol voor Ziyech weggelegd: 'Moeite om die muur te breken'

Lampard ziet meteen rol voor Ziyech weggelegd: 'Moeite om die muur te breken'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 13:32vr 14-02-2020 om 13:32

Chelsea-manager Frank Lampard heeft voor het eerst gereageerd op de aanstaande transfer van Hakim Ziyech. De coach kan niet wachten om vanaf de zomer met de Ajacied aan de slag te gaan.

Lampard kent Ziyech inmiddels door en door. "Ik ken zijn kwaliteiten en hij is een speler die veel creativiteit kan brengen. Hij viel mij voor het eerst op tijdens de Champions League vorig seizoen en ik vond hem een van de beste Ajax-spelers, zeker in de wedstrijden tegen Tottenham Hotspur", aldus de manager op de website van Chelsea.

Chelsea kwam Ziyech in de groepsfase van de Champions League twee keer tegen. "Ik weet inmiddels veel van hem", vervolgt Lampard. "Hij heeft een geweldige linkervoet, speelt doorgaans vanaf de rechterkant maar kan ook als aanvallende middenvelder spelen. Wanneer je naar onze ploeg kijkt dit seizoen, dan zitten er wedstrijden tussen waar we moeite hadden om de muur te breken en hij is zeker een speler die meer creativiteit kan brengen."

Chelsea betaalt veertig miljoen euro plus vier miljoen euro aan bonussen voor Ziyech, die zelf nog wel tot een akkoord met de club moet komen. "Hij zal iets nieuws aan deze ploeg toevoegen, dus we zijn allemaal heel enthousiast. Ik weet dat hij nu nog niet komt, maar het is heel leuk voor de club en voor de fans dat hij volgend seizoen komt", aldus Lampard.

Poll

Gaat Ziyech slagen in Engeland?

(14379 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws