Klopp prijst korte winterstop: 'Niet één speler zonder pijntjes, iedereen had wat'

Klopp prijst korte winterstop: 'Niet één speler zonder pijntjes, iedereen had wat'

14-02-2020 13:44 Laatste update: 14:58
22

Liverpool gaat na een welkome winteronderbreking van een kleine twee weken weer met opgeladen batterijen het restant van de competitie in. Jürgen Klopp is blij dat zijn spelers eindelijk wat rust hebben gehad en de selectie weer fris en fruitig op jacht kan naar de gestelde doelen.

The Reds spelen zaterdag in de Premier League tegen Norwich City, en dus schoof Klopp aan voor de persconferentie. Tijdens het perspraatje ging hij uitgebreid in op de essentie van rust voor zijn spelers. "We wilden dat ze goed zouden uitrusten. Je raakt niet veel kwijt in een week, maar je kunt wél een hoop winnen in een week. Daarom was deze break zo belangrijk: niet alleen voor onze volgende wedstrijd, maar voor het restant van het seizoen."

De markante oefenmeester trekt een komische vergelijking met zijn eigen carrière. "Het is heel normaal voor een profvoetballer om met pijn te spelen. Ik was zelf ook een speler en als ik op mijn loopbaan terugkijk heb ik het gevoel dat ik tachtig procent van de tijd met pijn heb gespeeld. Maar niemand waardeerde dat, want ik speelde nog steeds slecht. Dus niemand vroeg er ook naar", grapt de Duitser.

Klopp is blij dat hij weer over James Milner en Sadio Mané kan beschikken, en besluit zijn betoog op serieuze toon. "Profvoetballers spelen door de pijn heen, het is zoals het is. Het is vaak ook gewoon pijn, niet echt een blessure. Maar het leidt natuurlijk wel af. In die drukke periode van december en januari was er niet één speler in mijn selectie zonder pijntjes. Iedereen had wel wat. In de afgelopen week heeft iedereen daarvan kunnen herstellen, dat is heel belangrijk."