'García is volgend jaar geen trainer van Twente meer, niet meer tegen te houden'

'García is volgend jaar geen trainer van Twente meer, niet meer tegen te houden'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 14:37vr 14-02-2020 om 14:37

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 14:44vr 14-02-2020 om 14:44

Gonzalo García's avontuur als hoofdtrainer van FC Twente blijft vermoedelijk beperkt tot één seizoen. TC/Tubantia-journalisten Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar achten het ondenkbaar dat de Uruguayaan na de zomer nog te bewonderen is in de Grolsch Veste.

Na de midweekse nederlaag tegen FC Emmen was het onrustig rondom FC Twente: een deel van de technische staf klapte tegenover ontevreden fans uit de school over Wout Brama, die plotseling weer in de wedstrijdselectie is opgenomen. "Ik kan me niet voorstellen dat García dit nog op kan pakken. Er is te veel gebeurd bij FC Twente, er zijn te veel krachten, te veel emoties om García te omarmen", aldus Wagenaar in De Ballen Verstand.

Collega Ten Voorde sluit zich hierbij aan en denkt dat García een Twentse trainerstraditie in stand gaat houden: voorgangers Co Adriaanse, Steve McClaren, Michel Jansen, Alfred Schreuder, René Hake, Gertjan Verbeek en Marino Pusic vertrokken ook allen voortijdig. "Jij zei al dat hij volgend jaar geen trainer meer is", reageert hij op collega Wagenaar. "Dat kun je nu met een uitroepteken neerzetten."

Of García het seizoen wél afmaakt, is zelfs nog maar de vraag. "Tot een week geleden zou ik volmondig ja gezegd hebben. Maar inmiddels zijn er zó veel dingen misgegaan... Niet alleen het voetbal is beroerd, ook het management vanuit de staf", doelt hij op de situatie-Brama. "Of je het leuk vindt of niet, of je het terecht vindt of niet, het is niet meer tegen te houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is García de juiste man op de juiste plaats in Enschede?

(963 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws