PSV haalde Panamese back niet binnen: 'Zorgde voor een mentale dreun bij hem'

PSV haalde Panamese back niet binnen: 'Zorgde voor een mentale dreun bij hem'

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 16:27vr 14-02-2020 om 16:27

Michael Amir Murillo stond vorig seizoen in de belangstelling van PSV. Een transfer naar de Eindhovenaren ketste af, tegen de zin van de rechtsback uit Panama. Met een transfer van New York Red Bulls naar Anderlecht kreeg Murillo afgelopen winter toch zijn gedroomde transfer.

Murillo was de eerste aanwinst van Anderlecht tijdens de afgelopen transferperiode, maar de back had ook bij PSV kunnen spelen. "Hij werd meermaals aan andere ploegen gelinkt, zoals aan PSV, maar het ging niet door en dat zorgde toch voor een mentale dreun bij de speler", zegt Bobby Barshaw, ex-international van de VS, in het Belgische La Dernière Heure. "Nadien was hij minder geconcentreerd in de kleedkamer en Murillo werd vorig jaar zelfs even op de bank gezet."

Barshaw denkt dat de Eindhovenaren, die met Denzel Dumfries en Jordan Teze op dit moment twee rechtsbacks in de selectie hebben, een goede rechtsback zijn misgelopen. "Murillo is een moderne vleugelverdediger", vertelt de Amerikaan over de 24-jarige Panamees. "Hij heeft voetballend veel kwaliteiten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws