Mokerslag voor Manchester City: twee seizoenen geen Champions League

Mokerslag voor Manchester City: twee seizoenen geen Champions League

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 19:31vr 14-02-2020 om 19:31

Laatste update: vrijdag 14 februari 2020 om 19:51vr 14-02-2020 om 19:51

Manchester City is de komende twee seizoenen uitgesloten van Champions League-voetbal vanwege het breken van de regels rond financial fair play. Daarnaast heeft de club een boete van dertig miljoen euro gekregen van de UEFA.

Man City heeft de regels rond financial fair play misbruikt, zo luidt het statement van de UEFA. De club zou onder meer gerommeld hebben met de sponsorinkomsten. Daarnaast is Man City van meerdere dingen beschuldigd, maar de UEFA rept in het statement verder nergens over. De Europese voetbalbond neemt de zaak zeer serieus en heeft de nummer twee van Engeland een loodzware straf opgelegd.

Man City kan in beroep tegen de straf en gaat dat ook doen, zo kondigt de club aan in een reactie. De straf wordt dan pas definitief als het CAS zich over de zaak gebogen heeft. Volgens de UEFA wenste Man City niet mee te werken aan het onderzoek naar de financiële huishouding.

De Engelse topclub is niet alleen twee seizoenen lang uitgesloten van Europees voetbal, maar heeft ook een boete gekregen van dertig miljoen euro. City is vrijdag door de UEFA op de hoogte gebracht van het besluit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws