AZ wacht zware dobber in Europa League, LASK pakt de macht in Oostenrijk

14-02-2020 21:33 Laatste update: 15-02-2020 12:06
53

AZ kan de borst natmaken voor de aankomende confrontatie met LASK Linz. De Oostenrijkse ploeg nam vrijdagavond de koppositie in de nationale competitie over, door in een onderling duel om de leiding te winnen van Red Bull Salzburg (2-3).

Komende donderdag zullen de Alkmaarders in het kader van de Europa League opnemen tegen LASK en de Oostenrijkers zullen vol vertrouwen richting Alkmaar afreizen. Red Bull Salzburg, een van de smaakmakers tijdens de groepsfase in de Champions League, nam het in eigen huis op tegen de aankomende AZ-tegenstander. De koppositie stond op het spel en het publiek in Salzburg kreeg een bijpassend spektakelstuk voorgeschoteld. LASK profiteerde van de eerste échte kans na twintig minuten en nam daarmee de voorsprong via Dominik Frieser. Even later werd de score verdubbeld via James Holland.

Red Bull deed nog wel vlak voor de rust wat terug via Masaya Okugawa, waarna in de tweede helft opnieuw Frieser LASK naar een marge van twee wist te schieten. Enock Mwepu deed al koppend nog wel wat terug voor de regerend landskampioen, maar LASK wist de overwinning én de koppositie mee te nemen uit Salzburg. LASK kan zich dus met een goed gevoel en bijna een week rust mentaal gaan voorbereiden op het treffen in Alkmaar, waardoor AZ gewaarschuwd is.