FC Volendam grote verliezer van het weekend, Cambuur en De Graafschap winnen wél

FC Volendam grote verliezer van het weekend, Cambuur en De Graafschap winnen wél

Gepubliceerd: vrijdag 14 februari 2020 om 22:37vr 14-02-2020 om 22:37

Laatste update: zaterdag 15 februari 2020 om 12:11za 15-02-2020 om 12:11

FC Volendam lijkt de grote verliezer van de vrijdag te zijn geworden. De club uit het vissersdorp wist als enige top drie-team niet tot winst te komen. De Graafschap en Cambuur Leeuwaren faalden niet.

De Graafschap – Roda JC 2-0
De Graafschap wist dat het een thuiszege op laagvlieger Roda JC moest boeken om in het kielzog van Cambuur Leeuwarden te blijven. Het verschil richting de Friezen is vier punten en bij een misstap zou dat gat zomaar vergroot kunnen worden. Na een bloedeloze eerste helft waren het de Superboeren die uiteindelijk tóch opstonden in het tweede bedrijf. Mohamed Hamdouai brak na een dik uur spelen de ban en schoot De Graafschap op voorsprong. Roda JC kon niks uitrichten qua gelijkmaker en kreeg vlak voor tijd het deksel op de neus. Callum Slattery gooide het duel op slot, waardoor De Graafschap een driepunter kon bijschrijven op De Vijverberg.

Almere City – Cambuur Leeuwarden 0-1
Tegelijkertijd met De Graafschap ging Cambuur in Flevoland op bezoek. De lastige uitwedstrijd bij Almere City stond op het programma. Directe concurrent De Graafschap won in Almere enkele weken geleden met 0-2 en dus hoopten de Frieslanders ook met een driepunter weg te gaan. Cambuur slaagde in die missie, want met een minimale zege werd de overwinning veiliggesteld. Giovanni Korte brak na een klein uur de ban, en de score veranderde sindsdien niet meer: 0-1.

FC Volendam – Telstar 1-1
Ook FC Volendam is nog altijd een serieuze kandidaat als het gaat om het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie. De club uit het vissersdorp wist dat een driepunter welkom zou zijn bij die jacht naar de titel, maar die kwam er niet vrijdagavond. Hoewel ze via een eigen doelpunt van Shayne Pattynama vroeg op voorsprong kwamen, was het niet genoeg voor de zege. Na een dik half uur bracht Glynor Plet de stand weer in evenwicht voor De Witte Leeuwen. Vervolgens veranderde het scorebord niet meer, waardoor FC Volendam zich tot verliezer van het weekend kan rekenen.

De overige uitslagen:
FC Den Bosch – Jong FC Utrecht 3-2
FC Eindhoven – Jong PSV 1-1
Excelsior – Jong AZ 3-3
NEC – Helmond Sport 2-0
TOP Oss – FC Dordrecht 1-3

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws